fbpx

Liever zijn voor mezelf. Want ik zou zo graag willen, dat de wereld liever werd. Mensen wat liever werden voor zichzelf. Dat het er liever aan toe zou gaan in bedrijven. Respectvoller, zorgzamer, met oog voor de schitterende krachten van ieder individu, zonder iemand uit te putten. Zonder burn-outs, zonder angsten en spanning. Kunnen dromen en opbloeien en vol liefde, plezier en geluk leven. Want zo’n omgeving gun ik iedereen. Dat is wat ik mijn toekomstige kinderen en kleinkinderen gun.

Verlieven. Liever maken. Ik als verliever.

Be the change you wish to see in the world. Om de wereld liever te maken begin ik met liever zijn voor mezelf. Alles wat ik doe en denk zal bijdragen aan het verlieven.

Te beginnen met luisteren naar m’n hart. Een uitgesteld huwelijk wegens corona. Eerst willen trouwen, daarna de wens om mamma te mogen worden. Ook een uitgestelde kinderwens dus. Het vrat aan me. Verstijfde me. Er kwam niks meer uit m’n handen. Een schreeuwende intuïtie, vragend om te heroverwegen.

Er is namelijk altijd keuze.

Je kunt altijd kiezen. Opties zijn er altijd. Ik kon ook het trouwen helemaal schrappen. Ik kon het ook accepteren. Ik kon ook zwanger trouwen. Ik kon ook eerst m’n bedrijf weer volledig uit de corona-dip proberen te krijgen en daarna weer aan trouwen en kinderen gaan denken.

Welke keuze doe je dan goed aan? De keuze waarmee ik lief ben voor mezelf. De keuze waarmee ik het meest luister naar m’n hart.

Dus trouwen we dit jaar alsnog. Deze maand al zelfs. Met een heel klein clubje mensen om ons heen. Drie weken geleden besloten en de keuze voelt heerlijk. Volgend jaar komt het feest nog wel. Liefde en verbinding is het belangrijkste.

Voor mij is het dus verlieven. Wat is het voor jou? Welke mindset heb jij nodig om “the change” te maken. Een ‘Make It Happen’-mindset?

Afgelopen week gaf ik twee keer de workshop: “Lief voor je mind”. Zo’n 32 deelnemers met de behoefte om liever voor zichzelf te worden. Zo’n 80% werkend bij een bedrijf vol moetjes en werkdruk. Zonder ruimte voor het menselijke. Zonder ruimte voor ‘lief zijn voor jezelf’.

“Wordt wakker bedrijfsleven!” Zou ik van de daken willen schreeuwen. Waarom moet het er allemaal zo hard aan toe gaan? Waar groeien ten koste van jullie mensen? Zien jullie niet dat jullie mensen uitgeput raken? Dat ze onder druk nou niet bepaald de meest waardevolle medewerkers zijn? Zie je die burn-out cijfers stijgen? Voel je jezelf daar nou echt niet verantwoordelijk voor?

Je zou kunnen denken; “Mooi, al die bedrijven ga ik benaderen om liever te worden”.  Maar nee. Ik ga dus NOOIT meer samenwerken met bedrijven die verstikkend zijn voor hun mensen.

Bedrijven daarentegen die inzien dat het anders kan. Bedrijven die willen verlieven. Maar niet zo goed weten hoe. Niet zo goed kunnen overzien hoe je liever kunt zijn voor je mensen én tegelijkertijd als bedrijf kunt groeien. Die bedrijven wil ik helpen.

Laten we samen de wereld veranderen. Laten we samen bedrijven liever maken. Laten we het samen een lievere omgeving om in te werken maken. Laten we samen de mensen liever voor zichzelf maken.

Laten we samen verlieven. Be the change you wish to see in the world!

Liefs, Mariëlle

Met mijn bedrijf Metodo ontwikkel ik krachtige trainingen en coaching trajecten voor persoonlijk en zakelijke groei. Groeien vanuit verlieven. Als trainer en gediplomeerd NLP-coach en Master hNLP coach is het mijn drijfveer om mensen te laten ervaren hoe krachtig je bent als je (samen)werkt en leeft vanuit liefde, geluk en plezier.

Ken je mijn online coachingsprogramma “Creëer jouw eigen Make It Happen mindset” al? Doe de gratis mindset test op www.makeithappenmindset.nl

Nieuwsgierig?
Kijk op www.metodo.nu. Mail naar marielle@metodo.nu of Bel of Whatsapp naar 06-27044758