fbpx

Wat is een feestje? Het leven? Ja ja.. als je zelf de slingers ophangt zeker, die ken ik. Maar soms is het leven echt niet zo makkelijk. Afgelopen week zag ik weer een hoop pijn, verdriet en eenzaamheid om me heen. Wat verder weg maar ook heel dichtbij.  

Wist je dat jezelf verliezen in drank, roken, drugs, sport, geld, seks, werk, muziek of gokken een verdedigingsmechanisme is? Ooit heeft dit diegene geholpen om zich te beschermen tegen een overweldigende pijn die hij of zij op dat moment niet aan kon. En nu zit die er aan vast. Nu is dat een automatische reactie van het lichaam. Een defensie strategie. Nu lijkt er geen uitweg meer.

Om iemand zo weg te zien kwijnen vind ik verschrikkelijk om te zien. Iemand waar je zo van houdt, zichzelf zo de ellende in zien helpen. En in plaats van actie te ondernemen, alleen maar klagen, zeuren, zuchten en nog dieper in de verslaving zakken. Zo ontzettend pijnlijk.

“Maar je bent toch NLP-coach, dan kun je hem of haar toch helpen?” Nee, dat gaat dus niet. En geloof me, ik heb het heel eigenwijs echt wel geprobeerd. Maar het werkte niet. Ik kan namelijk helemaal niks als diegene zelf niet bereid is om hulp te vragen. Het heeft geen enkele zin als diegene niet zelf wil veranderen.

Voordat iemand zich er bewust van wordt dat het niet langer zo kan, moet iemand vaak rock-bottom komen. Dieper kan die dan niet zinken. Op het randje van leven en dood misschien zelfs wel.

Maar voordat iemand daar arriveert.. pff.. dat kan zo ontzettend lang duren. Voor mij lijkt het al snel rock-bottom maar ik sta dan ook heel anders in het leven.

Mijn eigen leven is wel een feestje. In september getrouwd met m’n grote liefde. Coachen, trainen, verlieven, werk waar ik van hou. Zelfstandig ondernemer dus ik bepaal alles zelf. Een fijn huis en mooie toekomstplannen. Ik leef mijn eigen leven op mijn manier.

Wanneer ik dit vertel aan anderen die minder lekker in hun vel zitten, krijg ik blikken die mij doen vermoeden dat ze denken:

“Dat is toch alleen weggelegd voor van die zweverige types? Minder gestrest leven. Kan dat eigenlijk wel? Liever zijn voor mezelf, leuker zijn voor anderen, mezelf gelukkiger voelen. Zeker nu, in deze corona-tijd, moeten we niet klagen maar gewoon volhouden. Toch?”

Dat dacht ik ook altijd. Mijn leven was in de jaren hiervoor ook niet altijd even fijn. Ik heb een hoop meegemaakt en ik voelde me vaak ontzettend ongelukkig. Maar ik besloot op een gegeven moment dat het genoeg was. Ik had mijn rock-bottom bereikt. Ik besloot het roer volledig om te gooien.

Ik ging eindelijk mezelf leren kennen. En daardoor kan ik nu volmondig zeggen dat mijn leven een feestje is. Eigenaarschap noemen we dat binnen NLP. Ik creëer mijn eigen geluk, niemand anders is daarvoor verantwoordelijk. Ik sta aan het roer van mijn eigen schip of zit achter het stuur van mijn eigen bus. Hoe je het maar wilt noemen.

Hoe zit dat bij jou? Pak jij zelf die verantwoordelijkheid? Sta je aan de kant van de oorzaak of aan de kant van het gevolg? Als je echt wilt, kan ik je helpen.

Wat anderen zeggen over mij:

Een spiegel en handvatten die je kunt begrijpen in je eigen taal. Mariëlle spreekt die taal, straalt rust en vertrouwen uit. Ze luistert goed en analyseert precies dat, waar je snel geneigd bent om overheen te kijken.

De manier van werken van Mariëlle is zeer vertrouwd en voelt heel veilig, kundig en comfortabel. Ze kan op de juiste momenten de juiste vragen stellen. Ze heeft mij hier erg mee geholpen.

Door haar scherpe observaties, gerichte vragen en open, kalme houding is Mariëlle een fijne spiegel. Ze maakt dat ik daardoor nog meer in staat ben mijn eigen patronen te doorgronden.

Wat heb jij nodig om van jouw leven een feestje te maken?

Liefs, Mariëlle

Met mijn bedrijf Metodo ontwikkel ik krachtige trainingen en coaching trajecten voor persoonlijk en zakelijke groei. Groeien vanuit verlieven. Als trainer en gediplomeerd NLP-coach en Master hNLP coach is het mijn drijfveer om mensen te laten ervaren hoe krachtig je bent als je (samen)werkt en leeft vanuit liefde, geluk en plezier.

Ken je mijn online coachingsprogramma “Creëer jouw eigen Make It Happen mindset” al? Doe de gratis mindset test op www.makeithappenmindset.nlNieuwsgierig?
Kijk op www.metodo.nu. Mail naar marielle@metodo.nu of Bel of Whatsapp naar 06-27044758