fbpx

Een blog geschreven door Stephanie van Hoek. Zij volgde als één van de eersten het online programma “Creëer jouw eigen Make It Happen-mindset”. Lees hoe zij het heeft ervaren.

Wat liever zijn voor mijzelf

Een week of tien geleden. Na een fijne werkdag mogen de kinderen logeren bij opa en oma en geniet ik van een gezellig diner bij vrienden thuis. Het is een mooie werkdag geweest. Ik ben de hele dag lekker bezig geweest met van alles wat op mij af kwam en heb tussendoor ook plezier gemaakt met mijn collega’s. Thuis gaat alles ook fijn. Mijn man, kinderen, vrienden en familie. Ik sta graag voor ze klaar. Fijne mensen om mij heen. Niets te klagen.

Het diner is goed verzorgt, de wijntjes smaken goed. Ik ben moe, maar dat klopt, want ik ben moeder 😉 Deze avond even niet, ik geniet van een avondje zonder kinderen. En dat gaat me goed af. Totdat mijn vriendin op een onverwacht moment vraagt; maar hoe gaat het nou met jou? Ik begrijp niet helemaal wat er gebeurd. Was het de toon, de directe blik, de timing, maar ik begin direct te huilen. En ik snap zelf niet waarom.

Altijd maar “aan”

Ja, ik sta al even “aan” de uitknop verborgen onder een hoop to do’s en prioriteiten. Sta graag klaar voor anderen en maak me ook met liefde druk om Keytoe. Maar dat doe ik toch al even, dat is niks nieuws.

Tropenjaren

Als ik nu een paar weken later uitzoom snap ik wel waar dit vandaan komt. Naast de wijn die natuurlijk meehielp was het ook een cruciaal moment waarop Marielle de vraag aan mij stelde. Er is de afgelopen jaren veel gebeurd. Na de geboorte van Bem is mijn vader een tijdje ziek geweest, begon ik aan mijn nieuwe baan bij Keytoe, kreeg ik drie miskramen met uiteindelijk de spannende zwangerschap waaruit onze tweede zoon Mik gekomen is. Die heeft met het RS virus in het ziekenhuis gelegen. Met de nodige luchtwegproblemen die hij daar aan over heeft gehouden. Al met al zorgen waar ik natuurlijk met alle liefde voor aan stond. Maar daarin heb ik mijzelf wel weggecijferd. Want verdrietig zijn om een miskraam kan niet, als je aan het eind van de rit zo’n mooie zoon hebt gekregen. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik heb de laatste jaren met veel liefde gezorgd voor anderen. En ik voel dat er steeds meer ruimte komt voor mijzelf. We hebben de “tropenjaren” achter de rug. De jongens doen het goed. Mijn familie is gezond. Ik mag weer voor mijzelf gaan zorgen. En dan loop ik vast. Want hoe kun je voor jezelf zorgen als je niet precies weet wat je wilt bereiken. Niet precies weet wie je bent.

Hoe gaat het nu met jou?

De vraag was heel simpel. Ik had hem al heel vaak beantwoord met “ja goed hoor”. Marielle wist de juiste snaar te raken. Het was de timing, de intonatie, de doordringende blik (en goed ook een beetje de wijn) en ik brak. Mag je ontevreden zijn als je ogenschijnlijk alles goed voor elkaar hebt. Mag je meer willen, als het plaatje er perfect uit ziet.

Make It Happen trainingsprogramma

Via Metodo heeft Marielle het Make It Happen trainingsprogramma ontwikkelt. En daarin stelt zij mij vragen die binnen komen. En kom ik erachter wat het precies is waarin ik vast loop. En als ik dit nu op schrijf klinkt het zo simpel. Maar het is een enorme eyeopener geweest.
Want ik zorg graag voor anderen, maar zorg ik wel goed voor mijzelf. Hoe zie ik mijzelf ten opzichte van de ander. Geef ik mijzelf even veel ruimte? En hoe komt het dat ik waardering zo makkelijk uit, maar zo moeizaam ontvang.

Waardevol proces

Ik ben gelukkig nog maar halverwege de training. Want het proces waarin ik zit is mooi en waardevol. En mag tijd krijgen om alles op een plek te laten vallen. Ik merk nu al dat ik meer ontspannen ben en bijvoorbeeld beter slaap. Dit komt omdat ik mijzelf beter ben gaan waarderen. En ook ben gaan inzien dat als ik tekortkomingen bij anderen accepteer. Ik dat van mijzelf natuurlijk ook zou mogen accepteren. En als ik behoefte heb aan een moment voor mijzelf moet ik deze pakken, want van een meer ontspannen ik wordt mijn omgeving ook gelukkiger.

Nieuwsgierig?
Wil jij net als Stephanie met jezelf aan de slag? Ontdek dan of het online programma ook wat voor jou is. Je kunt de eerste module uitproberen en daarna beslissen of je verder wilt. Kijk voor meer informatie op www.makeithappenmindset.nl